Най-малко четирима души са загинали, а петима са били ранени

...
 Най-малко четирима души са загинали, а петима са били ранени
Коментари Харесай

Силна експлозия в Белгия уби най-малко четирима души

 

Най-малко четирима души са починали, а петима са били ранени при детонация с към момента непостоянен генезис в жилищен блок в Антверпен, Белгия, заяви полицията.

Експлозията е станала при ремонт на тротоар

Повече от 24 часа след детонацията, станала призори на 13 юни, службите за незабавна помощ към момента претърсват руините в търсене на най-малко един липсващ човек, заяви същият източник.

Около 10 души е трябвало да бъдат настанени още веднъж от локалните управляващи. Сред четиримата починали има и десетгодишно момиче, заяви още полицията.

 Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?

Назначен е съдия-следовател, който да откри повода за детонацията - следствие, за което прокуратурата и полицията пазеха строга загадка в деня след случая.

" Днес няма да разясняваме следствието, с цел да може то да продължи в цялостно успокоение ", акцентира представител на полицията.

Четирима от потърпевшите са в тежко положение, двама от тях са интубирани

Той добави, че на мястото на случая са били извикани службите за неутрализиране на бомби, с цел да обезопасят постройката дружно с пожарната, в допълнение към пожарникарски специалист и няколко правосъдни специалисти.

Снимка: X/@BelgaImage

Операторът на газоразпределителната мрежа също изпрати екип, чиито констатации към момента не са довели до заключението, че детонацията е породена от газ, съгласно фламандската социална телевизия VRT.

Пожарът е в филантропична зона, отвън бойните дейности в Рафа

Белгийският крал Филип дойде в Антверпен, с цел да отдаде респект на работата на спасителите в компанията на кмета на града Барт де Вевер и министъра на вътрешните работи Анелис Верлинден.

Спасителната интервенция е била изключително сложна заради неустойчивостта на постройката, чиито два горни етажа (от общо четири) са били изцяло отнесени от детонацията, съобщи БГНЕС.

Снимка: X/@_TheBulletin

Инцидентът е станал в антверпенския квартал Хобокен, промишлен регион на брега на река Шелда, където огромна част от популацията е с имигрантски генезис.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР